Empresa

Comsa-Emte
 • 1 Albatera
  Potència: 63 kW
 • 2 Capsa Gaudí
  Potència: 14kW
 • 3 Edifici Audi
  Potència: 33 kW
 • 4 GMF
  Potència: 232 kW
 • 5 Hotel Jou
  Potència: 81 kW
 • 6 Cardona
  Potència: 352 kW
 • 7 Fòrum de Barcelona
  Potència: 657 kW
 • 8 Fòrum de Barcelona
  Detall de la instal·lació

Pioners a Europa

TFM, empresa del grup COMSA CORPORACIÓN, es va fundar l'any 1992 i ha anat creixent juntament amb l'energia solar, sent un dels protagonistes destacats a nivell europeu.

Els successius projectes han anat incorporant innovacions tecnològiques que han estat el model per a altres actuacions. La biblioteca de Mataró (1995) va suposar un fet en aquest sentit, i projectes més recents han reafirmat el paper capdavanter de TFM a l'escenari fotovoltaic.

TFM ha destacat des dels seus inicis per la introducció de criteris arquitectònics en els seus projectes. Actualment s’ha especialitzat en l’autoconsum fotovoltaic i en la introducció dels conceptes "Smart Building".

La màxima garantia i fiabilitat és una constant que TFM sempre s'ha imposat.

Seguretat

Des de l'entrada en vigor de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció, TFM està duent a terme un exhaustiu control, tant a peu d'obra com en l'àmbit administratiu, per tal de garantir el seu compliment.

S'han creat noves funcions i responsabilitats tenint en compte l'activitat previsora ​​en tota l'estructura de l'empresa. TFM porta a terme la formació contínua dels seus treballadors en matèria de prevenció, garantia per a la correcta previsió d'accidents.

Seguretat

El nostre equip

Els nostres projectes i els nostres professionals per afrontar els reptes de nous temps. Un equip pluridisciplinari on cada element aporta el seu know how. TFM disposa del potencial humà i tecnològic preparat per dur a terme projectes "clau en mà".

L'equip tècnic compta amb professionals d'una dilatada experiència en el sector de l'energia solar i edificació, tant en el sector públic com privat.

equip

Qualitat

Assegurar la qualitat i durabilitat dels productes i serveis és avui el principal repte per al sector solar. Un cop superada l'etapa de tecnologies "experimentals", ara cal que les instal·lacions operin correctament durant la llarga vida per a la qual han estat concebudes.

Per TFM la qualitat és un factor determinant. Apostem per la qualitat i la convertim en el nostre prinipal objectiu, perquè sabem que només les instal·lacions de màxima qualitat aconsegueixen satisfer el client durant tota la seva vida útil. TFM garanteix un estricte compliment de les normatives d'instal·lacions i de construcció.

El rigorós control de qualitat dels materials, de l'execució del projecte, dels acabats i del seu manteniment garanteix la qualitat del nostre treball.

IQNet AENOR 9001 AENOR 14001

 

portal corporatiu | avís legal              (c) TFM 2011Castellano  Castellano      

S’inauguren els “Jardins de la Rambla de Sants” amb pèrgoles fotovoltaiques construïdes per TFM.

S’inauguren els “Jardins de la Rambla de Sants” amb pèrgoles fotovoltaiques construïdes per TFM. Durant la Festa major del barri barceloní de Sants, es van inaugurar els “Jardins de la Rambla de Sants”, uns jardins construïts en el nou espai urbà generat pel recobriment de les vies del tren a la sortida de l’estació de Sants. Aquest nou espai ha estat comparat amb l’exitosa “High line” de Nova York, i els seus quasi 800 metres lineals s’han convertit en un jardí i passeig que disposa a més de diversos serveis urbans com ara una cafeteria, WC, pipican, etc. Destaquen quatre pèrgoles fotovoltaiques que sumen 83,4 kWp, construïdes amb mòduls vidre-vidre semitransparents dissenyats a mida, amb cèl•lules policristal•lines i sense marc. La funció de les pèrgoles és doble, generant electricitat neta alhora que proporciona ombra i protegeix de la pluja. El contractista principal de l’obra ha estat COMSA, que ha comptat amb TFM com a especialista per a la construcció de les pèrgoles fotovoltaiques.

[+info]

El Ministeri concedeix ajuda al projecte liderat per TFM per al desenvolupament d'un prototip de Mòdul Fotovoltaic Transparent

El Ministeri de Ciència i Innovació espanyol (MICINN), dins del Pla Nacional d'Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011, va concedir ajuda al projecte liderat per TFM amb número d'expedient IPT-120.000-2010-29.

Aquest projecte ha estat finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Subprograma INNPACTO, Convocatòria 2010. L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'un prototip de Mòdul Fotovoltaic Transparent, el desenvolupament industrial del qual proporcioni un producte d'alt valor afegit, alhora que la seva explotació comercial sigui econòmicament viable.
Óscar Aceves i Jordi Serrano, elegits representants de ASIF a Catalunya

Óscar Aceves, gerent de TFM Energia Solar Fotovoltaica (Grup Comsa Emte), i Jordi Serrano, director de vendes per a projectes a Espanya, Portugal i Nord d'Àfrica de REC Solar Espanya, són els nous Representants de l'Associació de la Indústria Fotovoltaica (ASIF ) a Catalunya.

Óscar Aceves, enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, compta amb 25 anys d'experiència en el camp de l'energia fotovoltaica, amb especial orientació les instal·lacions solars incorporades a l'edificació. L'empresa que dirigeix ​​ha executat projectes fotovoltaics emblemàtics, com la Biblioteca de Mataró o el Fòrum de Barcelona.

Jordi Serrano, enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, també atresora àmplia experiència, amb més de 20 anys d'activitat professional en el sector fotovoltaic. A més ha estat professor del Màster d'Energia i Sostenibilitat de la càtedra de la Unesco.

[+info]

TFM finalitza la instal·lació de les plaques fotovoltaiques al parc Ramon Barnils de Sant Cugat

La pèrgola fotovoltaica executada per TFM al parc Ramon Barnils de Sant Cugat (Barcelona) va ser inaugurada el passat 11 de març. En total s'han instal·lat 276 plaques fotovoltaiques sobre la pèrgola, el que es tradueix en una superfície total de captació de 455,4 metres quadrats i una potència nominal de 60 quilovats (kW). El nou sistema, que forma part dels projectes aprovats pel govern espanyol dins del Fons Estatal per l'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL), és assimilable a una petita central d'energia elèctrica que injecta el corrent produïda a la xarxa de distribució en baixa tensió.
[+info]